Eetbare print, wat is het en wat kun je er mee?

De laatste tijd zijn eetbare prints erg populair bij CakeM in Deventer. Het voordeel van een eetbare print is dat je de taart zo nog persoonlijker kan maken of meer kan laten aansluiten bij een thema. Een voorbeeld hiervan is deze Frozen taart met eetbare print. Uiteraard is het ook mogelijk om kleine eetbare prints op cupcakes te plaatsen met bijvoorbeeld een logo of een kleine foto.

Maar wat zijn eetbare prints precies en waar smaakt het naar? Eetbare prints worden op frosty sheets geprint. De frosty sheets bestaan voornamelijk uit zetmeel, suiker en water en zijn vrijwel smaakloos. Je wilt immers de smaak van de taart proeven ;-). Het printen wordt gedaan in een speciale ‘food printer’ met eetbare inkt. Eetbare inkt is geen echte inkt, maar water met kleurstoffen en een beetje conserveringsmiddel.

Een eetbare print komt het beste tot zijn recht op een fondanttaart. Er zijn verschillende thema’s mogelijk van Woezel en Pip, Bumba tot aan Formule 1. Heb je zelf al iets in gedachte of wil je overleggen over een idee neem dan gerust contact op. Een eetbare print hoeft ook niet perse rond te zijn maar mag ook vierkant zijn of een ander formaat. Op de afbeelding/foto is het ook mogelijk een naam of leeftijd te verwerken om zo de print een nog persoonlijker tintje te geven.

eetbare print collages

Schrijf een reactie op "Eetbare print, wat is het en wat kun je er mee?"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *