Hoe bewaar je taart, cupcakes en koekjes?

Alles wat je bestelt bij CakeM wordt vers voor je gemaakt. Mocht je de taart of cupcakes niet dezelfde dag opeten dan zijn er diverse mogelijkheden om ze langer te bewaren. Op deze manier kun je er gespreid over een aantal dagen van genieten.

Taart bewaren

Veelal ligt het aan de vulling of een taart met fondant wel of niet in de koelkast moet worden bewaard. Vulling van bavarois of slagroom bijvoorbeeld wel. Jam hoeft weer niet in de koelkast en kan op een koele plek uit de zon worden bewaard. Andere taarten zoals appel-, kwark- of slagroomtaart moeten worden bewaard in de koelkast. Dan blijven ze 2 tot 3 dagen goed.

Je kan taart, afhankelijk van de vulling, ook invriezen (daar wordt het vaak zelfs nog lekkerder van)*. Bewaar de taart in de taartdoos en doe er een plastic zak omheen en sluit deze goed af. Een taart blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer. Wil je de ingevroren taart opeten laat deze dan eerst in de taartdoos zonder plastic zak ontdooien in de koelkast, doe dit 24 uur van te voren. Haal een halfuur voor het aansnijden de taart uit de koelkast, zodat deze nog even kan ‘drogen’ en op een prettige temperatuur kan komen. Kom in de tijd dat de taart ontdooit en ‘opdroogt’ niet aan de taart, dat zal je dan blijven zien!
taart bewaren in de koelkast

Cake bewaren

Cake kan je ongeveer een week bewaren (buiten de koelkast) in een trommel of verpakt in aluminiumfolie. Ook kan je de cake invriezen door de cake in folie te wikkelen en daar nog een plastic zak om heen te doen. Dan blijft het 3 maanden* goed. Zet cake nooit in de koelkast dan droogt het uit.

Cupcakes bewaren

Voor cupcakes geldt hetzelfde als voor cake.  Gevulde en ongevulde, maar ook gedecoreerde cupcakes kunnen worden ingevroren. Luchtdicht verpakt blijven ze 3 maanden goed*. Ze zijn met een halfuurtje ontdooit (eerst in de koelkast en daarna er buiten). Cupcakes met een toef, kan je beter niet zo in zijn geheel invriezen. Dit komt het uiterlijk niet helemaal ten goede (met bijvoorbeeld een toef van botercrème, kan deze gaan schiften). Net als bij taart ligt het ook hier eraan welke vulling je in de cupcake hebt of het in de koelkast moet worden bewaard of kan worden ingevroren. Cupcakes met een toef kunnen beter op een koele plek of in de koelkast worden bewaard.

Koekjes bewaren

Koekjes zijn het beste in een koektrommel te bewaren. Hier kan je ze zo een aantal weken in bewaren.

 

Is er een hittegolf in Nederland of Deventer, of heb je een speciale vulling in je taart? Vraag dan tijdens het ophalen van je bestelling wat de beste opties zijn en ik geef je graag advies.

* Afhankelijk van welk type diepvries, hoe snel deze invriest en hoe vaak de deur open en dicht gaat.

Schrijf een reactie op "Hoe bewaar je taart, cupcakes en koekjes?"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *