Stapeltaart met drip, koekjes en SMBC. Voor een jarig meisje mocht ik deze stapeltaart maken naar een toegestuurd voorbeeld. Thuis heeft de mama van Nejla bovenop nog een koekje (1) gezet, want Nejla werd 1 jaar. De taart is afgesmeerd met swiss merengue botercrème, versierd met een drip, toefjes van enchanted cream, fondant en koekjes. Biscuit: 20 en 25 cm rond Vulling: Banketbakkersroom en chocoladebavarois Aardbeienbavarois en banketbakkersroom
Harry Potter Soms heb je taarten waarbij je op voorhand denkt: hoe moet ik dat gaan doen?! Dit was er zo eentje..maar wat ben ik dan trots als dit het eindresultaat is! De moeder van Julia wilde graag een taart met als thema Harry Potter en het liefst dan een crèmetaart. En of ik dan nachtkleuren wilde gebruiken, want dat paste het beste bij het thema. Nu snappen jullie vast ook dat ik hiervoor de taart van mijn opa heb gebruikt om even te oefenen. Het zou ook mooi zijn als ik er wat spullen van Harry Potter op kon maken. zoals de sorteerhoed, zijn sjaal en zijn Nimbus 2000. Oke..dacht ik, maar dan hoort daar ook de Snaai bij, het toverboek en natuurlijk een treinkaartje voor de trein van perron 9 3/4. En natuurlijk mag Harry Potter zelf ook niet …🡪
Crèmetaart met watercolor effect Voor de verjaardag van mijn opa kreeg ik de vrije hand. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen. Ik heb gekozen voor een crème taart met een watercolor effect. Dat wilde ik al langer eens oefenen en een week later stond er toevallig ook eentje op de rol. Het ging makkelijker dan ik dacht. Wel heb ik er van geleerd, dat ik meer erop moet smeren. En als het er dan op zit, dan zit het er ook op. Nu ben ik iets te lang doorgegaan en dan piepen er witte vegen tussen. Dat leermoment heb ik meegenomen naar de taart, die ik een week later moest maken. Ondanks dat het niet helemaal het effect had, wat ik voor ogen had…was de taart erg lekker! Biscuit: 25 cm rond Vulling: banketbakkersroom en roodfruitjam